Ha hirtelen elromlik a számítógép és nincs miből kifizetni a szervizt…

pc
Ma egy olyan világban élünk, ahol nagyon sok műszaki cikk és technikai termék/csoda van otthonunkban. Egyre több irodaházat, kisebb és nagyobb irodákat nyitnak, amely helyiségekből nélkülözhetetlenek a technikai eszközök, a különféle műszaki berendezések. Képzelje el, hogy egy irodában hány számítógép van, hány nyomtató, szkennelő eszköz, telefon és még nagyon sok más berendezés, amelyek munkája nélkül egy iroda élete képes teljesen leállni. De gondoljunk csak bele, hogy a 21. században milyen új munkahelyek nyíltak, amelyek már csak egy jó és komoly számítógépet igényelnek. Itt vannak a programozók, a dizájnerek, akik akár otthonról is dolgozhatnak – mi kell a munkájukhoz? Egy tökéletesen működő számítógépes rendszer.

Ezek az eszközök azonban el is romolhatnak. És egy komoly számítógép megjavítása nem olcsó mulatság. Általában, amikor elromlik a család számítógépe, akkor szinte úgy érzik a tagok, akik nap, mint nap használták azt, hogy összedől a világ. Sőt, ma már inkább jellemzőbb, hogy egy családban van egy asztali számítógép, mellette pedig mindenkinek van egy laptopja – ha belegondolunk abba, hogy ezeknek a javíttatása mekkora költségeket jelent, akkor talán kissé meg is ijedhetünk. Nem is számolva azzal, ha munkaeszköz a gép.

A számítógép nem kell, hogy munkaeszközünk legyen, ha elromlik, az nagyon kellemetlen. Akik egyetemre járnak, a tanuláshoz napi szinte használják a gépet; akik fizikai munkát végeznek, azoknak jól esik estnénként leülni a gép elé, megnézni egy filmet, vagy játszani egy kicsit, esetleg beszélgetni az ismerősökkel; sokan pedig évek óta komoly dokumentumokat tárolnak a gépen, de nem is kell, hogy azok komoly dokumentumok legyenek, lehetnek azok családi emlékek, fotók, írások stb. Ha egy számítógép elromlik, akkor abban benne van a lehetőség, hogy nem lehet megmenteni a dokumentumokat. Képzeljük el, hogy ez mit jelent egy családnál, de képzeljük el, hogy mit jelent annál, aki már évek óta, nap mint nap azon a gépen dolgozik. Sőt, ha a laptopunk a munkagépünk, és ha a hardver felmondja a szolgálatot ma, akkor holnap min dolgozunk – egyáltalán miből fizetjük ki a költséges javítást, az esetleges új eszközöket, új alkatrészeket? Nem jó egy számítógépet például olyan mesterre bízni, akit nem ismerünk, akit nem tudunk, hogy hogy dolgozik, aki esetleg meglepően olcsón dolgozik, hiszen az csak még nagyobb bajokat okozhat. Érdemesebb mindig komoly szakemberhez vinni a technikai eszközöket. De hogy teremtsük elő egyik napról a másikra a javítási költségeket?

A hitelmindenkinek.hu szakértőitől tudjuk, hogy lehetséges már olyan kölcsönt igényelni némely pénzintézetnél, amely akár 1 nap alatt is képes utalni az igényelt összeget. Sokan erre azt mondják, hogy lehetetlen, hogy ilyen gyorsan hitelhez jussanak, pedig egy valós, létező, és igen gyakran használt és igénybe vett szolgáltatásról van szó. A gyorskölcsön lényege, hogy időben gyorsan nyújtson pénzügyi segítséget azoknak, akik rászorulnak. Természetesen itt is igazolni kell a jövedelmet – ez logikus akkor, ha hitelt veszünk fel –, de nagyon kedvező, hogy akár kisebb összeget is lehet kérni, nagyon gyors az elbírálás és a kiutalás is. Ha bekövetkezik a baj, akkor akár online is lehet igényelni, és elég a pénzintézethez már csak a papírok bemutatása miatt bemenni és a szerződést aláírni. Már nagyon sok mindenkinek segített ilyen és hasonló vészhelyzetekben a gyorskölcsön. A folyószámlahitel is hasonló pozitív tulajdonságokat mutat fel, itt is szabad felhasználású az igényelt összeg, amelyhez akár már az igénylés napján is hozzá lehet jutni.

Képzeljük el, hogy hirtelen van szükségünk egy javításra, és nem tudjuk elodázni egyáltalán a kifizetést. Nem kell tovább aggódni, hiszen a gyorskölcsönnel vagy a folyószámlahitellel már nem