Számítógép összeszerelés/összeállítás

Számítógép összeszerelés/összeállítás
Az RBX szerviz szolgáltatásában számítógép Ön komplett egy komplett konfigurációt tervezünk meg és állítunk össze az ön számára, vagy hozott alkatrészekből rakjuk szereljük össze a számítógépet, amit eltervezett.


Előkészületek a számítógép összeszereléshez:
A számítógép összeszerelés nem egyszerű dolog, de ha betartunk néhány tanácsot és követjük az utasításokat, akkor senkinek nem okoz problémát. A számítógép összeszerelés előtt elő kell készíteni a terepet, ahol a munkálatokat végezzük, hiszen ez a megfelelő végeredményt és a gép hosszú ideig tartó, problémamentes működését segíti elő. De nézzük, mikre kell figyelnünk a számítógép összeszerelés kezdete előtt és ideje alatt.

Az első szempont, hogy az elektrosztatikus feltöltődés elkerülése miatt az összeszerelést ne a szőnyegen végezzük. A másik fontos pont az összeszerelés sorrendje: processzor, hűtő és memóriamodulok alaplapra szerelése, majd a ház építése és végül a kábelezés. A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy az alaplapot ne tegyük az asztalra, mert így könnyen megsérülhet, inkább valami rugalmas anyagon kell szerelni – de természetesen olyanon, ami nem hajlamos az elektrosztatikus feltöltődésre. Mivel a legtöbb PC alkatrészeinek a mérete és a rögzítési mechanizmusa szabványosított, emiatt a szerelésnél és a behelyezésnél általában nem lehetnek problémák, vannak azonban olyan alkatrészek, amelyeknél még a vásárlásnál kell figyelni arra, hogy a megfelelő méretet szerezzük be (például a processzorhűtő és a CPU foglalat nem minden esetben kompatibilis). Az első elindításkor még inkább csak a létfontosságú elemek legyenek a gépben, csak az után helyezzük be a bővítményeket: bővítőkártyákat (de a memóriát hagyjunk benne), merevlemezt, hangkártyát stb.

Számítógép összeszerelés lépésről-lépésre:


Számítógép összeszerelés
Amikor már a terepet előkészítettük, tudjuk a sorrendet, akkor kezdődhet az összeszerelés. Az első lépés, hogy a processzort bedugjuk az alaplapba. Általában rögtön látszik, hogy a foglalatban hogyan kell belekattintani, hiszen az alkatrész egyik sarka le van csípve. Majd a szilikonpasztával vékonyan bekenjük a processzort. Fontos, hogy az anyag mindenhol, egyenletesen takarja azt. A következő lépés, amikor a processzor hűtőjét ráhelyezzük a foglaltra. A propelleres egységet kell beleakasztani a foglalat környékén található pöcökbe, majd a ventilátor áramkábeljét kell az alaplapon található csatlakozóba dugni. Fontos ezt a műveletet jól elvégezni, mert ha a processzorhűtő nem áll rendesen, akkor a csip könnyen felmelegszik.

A memórialapkák behelyezése csak egyféleképpen történhet, tehát ezt nehéz elrontani. A két modulosnál figyelni kell, hogy azok az egyszínű foglalatba kerüljenek, ezt nevezzük a kétkanálisos üzemmódnak, ami nagyobb sebességet eredményez. A műanyagszorítókat ki kell nyitni a behelyezés előtt, hiszen az visszacsukva mutatja meg, hogy jó tettük-e be a memóriakártyát.

A következő lépés az alaplap házra szerelése. A ház oldalán található fémlapot kell leszedni először, mivel az alá kerül az előzőleg összerakott alaplap. A számítógép összeszerelés során figyelni kell, hogy mi mivel érintkezik, hiszen több minden is okozhat rövidzárlatot: például az alaplap ne érintkezzen közvetlenül a házzal. Emiatt kellenek a réz csavarok, amelyeket a tepsi alakú részbe kell rögzíteni. Az alaplapot rögzítő csavarokat a rézcsavar belsejében található menetbe kell rögzíteni. Az alaplap fémlapját is nekünk kell elhelyezni a számítógépen, ez tartalmazza az egér, az USB és a billentyűzet csatlakozóinak nyílásait. Be kell csavarozni felülre a DVD-meghajtót, alulra pedig a hard discet.

A következő lépés a kábelezés. A kábeleken fel van tüntetve, hogy melyik mihez kapcsolódik, ezeket kell követnünk, például a ki-, bekapcsológomb kábeljének műanyagján is megtaláljuk ezt. Követni kell a plusz és a mínusz jelzéseket, a kábelek végén látható jelzésekkel kell összeilleszteni (a háromszög jelzés a pozitív). Fontos tudni, hogy ha fordítja kötjük be, akkor csak annyi történik, hogy nem indul el a gép. Arra is figyelni kell, hogy a kábelek minél messzebb kerüljenek a ventilátortól, ennek érdekében például fontos összekötni őket. Így jobban tudnak levegőzni az alkatrészek is, hosszabb ideig fog problémamentesen működni a számítógép, és ha probléma merül fel, akkor a szétszerelés is egyszerűbb. A számítógép összeszerelés utolsó lépése a hátlap visszaszerelése és a számítógép üzembe helyezése. Ha a bekapcsolás után elindult a gép, akkor jó munkát végeztünk, és már csak annyi van hátra, hogy az operációs rendszert telepítsük. De ez a számítógép összeszerelés következő lépése.

Konfiguráció tervezés:


Konfiguráció tervezés
Konfiguráció tervezés esetén minden esetben az Ön igényeit tartjuk szem előtt. A számítógép összeszerelése, mindig az utolsó lépés, miután felvázolta mire szeretné használni az összeállítani kívánt konfigurációt, mi készítünk Önnek egy árajánlatot, amely pontosan tartalmazza a PC összetevőit, valamint egy leírást arról, hogy mire lesz képes a konfiguráció. Ezután a számítógép összetevőit, -melyeket saját webáruházunkból az RBX.hu, kínálatából állítunk össze- igényei szerint változtathatjuk, hogy pontosan olyan konfigurációt kapjon, amilyenre szüksége van.

Természetesen nem minden esetben szükséges, hogy egy teljesen új konfiguráció megtervezése, több előre összeállított konfigurációval is rendelkezünk, melyeknek listáját a lap alján találja. A számítógép összeszerelés a nálunk vásárolt alkatrészek esetében teljesen ingyenes.

Üzleti számítógép tervezés:


Induló vállalkozásához van szüksége számítógépekre? A meglévő gépparkját fejlesztené, vagy frissítené? A legjobb helyen jár cégünk akár nagy tételben, akár egy gép beszerzése esetén is az Ön és cége igényeire szabva készíti el a legjobb üzleti PC konfigurációkat, legyen akár autószervize, vagy építészeti cége, mi éppen azokat a PC-ket állítjuk össze cégének, amire szüksége van. Az üzleti számítógképek esetében, minél több alkatrészt vásárol nálunk és minél több számítógépet szerelünk össze, ön annál nagyobb kedvezményt kap és a számítógép összeszerelést ingyenesen hajtjuk végre, amennyiben az alkatrészeket nálunk vásárolta.

Gamer konfigurációk összeállítása:


Szereti nem csak munkára, hanem szórakozásra, használni számítógépét? Kipróbálná a legújabb, legdurvább grafikával rendelkező játékokat, de régi PC-jén már nem futnak? Válasszon előre elkészített PC konfigurációink közül, vagy mondja meg nekünk milyen „erőműre” van szüksége és megrendeljük az ön számára az összes alkatrészt és összeszereljük számítógépét amelyet házhoz szállítunk, vagy eljöhet érte személyesen az üzletünkbe.

Természetesen az sem okoz gondot ha egy neonokkal és egyéb modding eszközökkel felszerelve kell összeszerelnünk számítógépét, hiszen webáruházunkból minden ilyen eszközt képesek vagyunk beszerezni.

Windows telepítés, meghajtó programok telepítése:

A számítógép összeszerelés után, természetesen operációs rendszer telepítést driverezést és Office telepítést is vállalunk. A telepítés teljesen díjtalan Önnek csak az adott szoftverek árát kell kifizetnie, ráadásul, ha Windows 10 és Office 2013 szoftvereket együtt vásárolja meg tőlünk, akkor most ezekre is kedvezményt kap.

 • Partnerünk:

  A jó vízvezeték szerelő titka!


  A jó vízvezeték szerelő titka! Tudjuk! Töménytelen mennyiségűvízvezeték szerelő cég van már Magyarországon mi is azok vagyunk. Cégünk egész pest megyében tevékenykedik és a nagyobb cégek közé tartozunk akiknek sok autójuk és munkásuk van. Mi is az amivel foglalkozunk? Mindennel ami vízvezeték szerelés ez ennyire egyszerű. Mégis miben különbözünk a többi vízvezeték cégtől? - A munkatársaink sosem káromkodnak (mert ugye ez a mítosz már a szakma születése óta él.) - Nem számolunk fel kiszállási díjat. - Ha éjjel 2-kor kell csőtörést helyrehozni akkor éjjel 2-kor. - Mindig felvesszük a telefont vagy visszahívjuk. - 30 nap garanciát adunk minden elvégzett munkára mert mi bízunk a tudásunkban. - Kedvesek vagyunk! Mindent egybe véve mi örülünk hogy segíthetünk!

 • Partnerünk:

  Duguláselhárítás Érden éjjel - nappal:


  Duguláselhárítás Érden éjjel - nappal: Mi aza mi majdnem minden háztartásban előfordul? Természetesen és sajnos a dugulás ami keletkezhet wc-ben, mosogatóban, kádban stb. Budapesten rengeteg duguláselhárító cég tevékenykedik de vidékre már nem mindenki megy ki. A mi cégünk Érd-en is dolgozik éjjel és nappal. Mitől különleges Érd? Nincs messze Budapesttől de nincs is olyan közel. Minél közelebb van egy cég Érdhez annál olcsóbb kimennie. A mi cégünk a lehető legközelebb van érd-hez akár 10 perc alatt ki is érünk hogy elhárítsuk a dugulását. Keresse fel weboldalunkat:Duguláselhárítás Érd

 • Partnerünk:

  Mobil alkalmazás fejlesztés


  Mobil alkalmazás fejlesztés Mobil alkalmazás fejlesztés Mobil alkalmazás fejlesztés, ez már nem a jövő hanem a jelen: Mi az ami manapság minden ember kezében van legyen akár buszmegállóban vagy buszon vagy akármilyen tömegközlekedési eszközön? Természetesen az okos telefon. Főleg fiatalok kezében lelhető fel de egyre többen használják már az idősebb korosztályból is. Mi a másik dolog ami most már majdnem minden mobiltelefonon van? Természetesen internet elérés wifi vagy mobilinternet. Akkor már csak 1 kérdésünk maradt: ha van okostelefon és van internet akkor mi az amivel profitot lehet növelni és mindenkinek a szeme előtt van? Természetesen a mobil alkalmazás fejlesztés amit cégünk olcsón, gyorsa és nem utolsó sorban profin lefejleszt.

 • Partnerünk:

  Vízvezeték szerelés felső fokon Budapesten


  Vízvezeték szerelés felső fokon Budapesten Mi az amit mindenki el szeretne kerülni? A háziasszonyok rémálmát természetesen, a csőtörést. Cégünk veteránokkal dolgozik ezért nincs olyan hogy nem tudjuk megcsinálni vagy elhúzódik. Szolgáltatásaink között nem csak a csőtörés található hanem a teljes fürdőszoba felújítás és minden ami ebbe bele tartozik. Szolgáltatásainkat éjjel és nappal nyújtjuk Budapesten és Pest megye összes településén. Más cégekkel ellentétben 30 nap garanciát adunk minden munkánkra! Ha nem szeret olvasni akkor megtalálhatja weboldalunkon videó formájában is a tudnivalókat. Ne feledje a csőtörés nem egy elhanyagolható dolog. Nem csak a vízszámlája bánja hanem akár a szomszéd lakás is ha olyan helyen lakik. Hívjon minket, akár ingyen tanácsért is: Vízszerelő Budapesten éjjel és nappal.

 • Partnerünk:

  ALEXANDRA SOFŐRSZOLGÁLAT EGÉSZ PEST MEGYÉBEN.


  ALEXANDRA SOFŐRSZOLGÁLAT EGÉSZ PEST MEGYÉBEN. Miért pont az Alexandra sofőrszolgálat? A válasz rendkívül bonyolult. Mint minden szolgáltatási szférában így nekünk is vannak versenytársaink. Minden cég ugyan azt nyújtja és mégis óriási különbségek vannak a a cégek között. Nem mindegy a hozzáállás illetve a munkakedv sem. Cégünk garantálja a jókedvet ha éppen sofőrt keres de ha éppen autót vagy buszt bérelne akkor az Alexandra sofőrszolgálatnál mindkettőt megtalálja méghozzá tisztán és tökéletes műszaki állapotban. Előfordulhat hogy lerobban az autó vagy nincs sofőr? Egy komoly sofőrszolgálatos cégnél természetesen ez nem történhet meg. Illetve az sem hogy balesetet okozzanak a sörőreink. Az ár miért ilyen eltér a Alexandra sofőrszolgálat-nál? Mint ahogy mondani szokás a minőséget meg kell fizetni. Ezzel ellentétben az Alexandra sofőrszolgálatnál az árak jóval alacsonyabbak mint a versenytársaké de mégis minőségi a szolgáltatás. Ha nem hiszi tapasztalja meg!